Mükemmel İletişim Modeli, örgüt kuramları içerisinde yer alan ve örgütün yönetim mekanizmasının daha anlaşılır ve optimum şekilde uygulanması için kullanılan bir iletişim modeldir. Bu iletişim modeli değerlendirirken Klasik Yönetim Anlayışı ve Modern Yönetim Anlayışı’ndan bahsetmek gereklilik arz eder. Bunun sebebi ise Klasik Yönetim Anlayışı’nın örgütteki üyelerin psikolojisini görmezden gelip onların ruh sağlığından bağımsız bir varlık olarak görmesi ve önemli olan işe odaklanmasıdır. Modern Yönetim Anlayışı’nda ise örgüt üyesinin psikolojisi önemsenir ve her üyenin psikolojik durumu ele alınarak değerlendirilir. Örgüt üyesi işini yaparken maddi-manevi tatmin alır ve kârlılık artar..
Mükemmel İletişim Modeli daha çok Modern Yönetim Anlayışı’na uyumlu bir model olarak görülür. Örneğin bu iletişim modeli sayesinde; insan kaynakları örgüt üyelerini sadece sistemin bir parçası olarak değil aynı zamanda örgüte ait hissetmelerini sağlamak için uygulamalar yapar. Örgüt üyesine özerklik tanır ve üyelerin kendilerini geliştirmeleri için olanaklar sunar.
Mükemmel İletişim Modeli içerisinde örgüte katkı sağlayacak bir diğer husus örgütün katılaşmış bir hiyerarşi ve bürokrasi modeli kullanması yerine organik yapı içerisinde daha esnek ve statü sembollerinin olmadığı bir çalışma modeline sahip olmasıdır. Örgüt yaşamı içinde örgüt üyesinin karşısına çıkan sorunlar katı bir hiyerarşik modelle çözümü yavaşlatılmaz ve aksine örgüt üyesine çözüm bulması için insiyatif verilerek çözüm bulunur. Bürokrasinin ortadan kalkması, esnek ve statü sembollerinin olmadığı bir çalışma modelinde sorunlara hızlı şekilde cevap vermek ancak böyle bir merkezsizleşme ile mümkün olabilir.
Örgüt üyelerine yenilikler, gelişmeler konusunda destekleyici bir kültür oluşturmak aynı zamanda sektör içerisinde rekabeti takip edecek bir tutum ve davranış alışkanlığı ortaya koyar. Bu model sayesinde üyelere daha rahat hareket edebilecekleri iletişim modelleri sunmak örgüte katkı sağlar ve uzun vadede üyeyi örgüte bağlı tutar.
Günümüz şartlarında kadınlara ve azınlıklara destek vererek çeşitliliğin önemini hissettiren örgütler daha pozitif ve itibarlı gözükmektedir. Politikalarına bu konuda olumlu uygulamalar yapan örgütler uzun vadede (hem iç hem dış müşteriye karşı) kazançlı çıkar. Aynı zamanda üyelere; eşit fırsatlar verme ve hakkaniyetli davranılması ve hissettirilmesi gerekmektedir. Bu sayede örgüt üyesi kendini o örgüte ait hisseder ve gelişimi için geribildirim verme, değişime açık olma, rekabet unsuruna önem verme gibi konularda örgüte katkı sağlar.
Bu makale sayesinde üyelere daha rahat hareket edebilecekleti, letişim modelleri sunmak örgüte katkı sağlar bravo