Günümüzde artık birçoğumuz günlük işlerimizi internetten hallediyor ve internetten takip ediyoruz. Banka işlemlerimizde, işimizle ilgili konularda, gıda veya giysi alışverişlerinde, muhasebemizi tutarken… hatta arkadaşlarımızla buluşmak yerine daha kolay ve hızlı olan internet aracılığıyla sosyalleşebiliyoruz.
İnternet, hayatımızın içerisinde vazgeçilmez bir parça olarak yaşamını sürdürüyor. Bugün ise hayatımızda büyük bir fonksiyonu olan interneti; verimsiz kullanmak yerine verimli kullanabileceğiniz, günlük işlerinizde size asistan olabilecek ve hayatınızı kolaylaştıracak popüler uygulamalarını sizlerle paylaşmak istiyorum.
- Trello
Bu uygulamalardan ilki: Trello.
Trello uygulamasını hem Android platformunda hem de IOS platformunda indirebilirsiniz. Bir start-up ya da ekip çalışması yönetecekseniz Trello uygulaması sayesinde ekibinizle görev paylaşımlarını yapabilir, güncel duyurular, denetim tabloları, görev listesi oluşturup projenizin ilerlemesini bu platform üzerinden takip edebilirsiniz. Start-up sahibi kişilerin özellikle ekibine ait güncel bilgileri alması için kullanması oldukça etkili sonuçlar verecektir.
- Google Takvim
Google Takvim basit gözükse de günlük yapacaklarınızı planlarken ciddi yardımı dokunabilecek bir uygulama. Özellikle karmaşık bir To Do List’e sahipseniz Google Takvim’de sıralamasına göre yapacaklarınızı kaydedip programınızın; saatine, gününe ya da ayına göre takip edebilirsiniz. Ayrıca bir ekip çalışması yürütürken Google Takvim üzerinden ekip arkadaşlarınızı yürüttüğünüz etkinliğe davet edebilirsiniz. Bazı firmalar özellikle Google Takvim’i etkinliklerine davet etmek için de kullanmakta.
- Slack
Slack, hem bilgisayarınız ya da MacBook’unuzda hem de akıllı cihazlarınızda kullanabileceğiniz bir uygulama. Aslında işlevi bakımından WhatsApp’a çok benzer ancak bu uygulamada daha çok iş ile ilgili sohbet grupları oluşturulup beraberinde takip etiğiniz projenin gidişatı ve ekipteki arkadaşlarınızla projeniz hakkında konuşabileceğiniz bir imkan sunuyor. Özellikle onlarca WhatsApp grubunun içerisinde proje grubunuzdaki diyalogları takip etmenin zorluğunu yaşayan kişiler için Slack oldukça pratik bir uygulama sayılabilir.
- Doodle
Diyelim ki yakın bir zaman için işe başvuranlar için mülakat randevusu alacaksınız; ancak mülakata katılacak kişilerin ne zaman müsait olacağı ile ilgili kesin bir bilgiye sahip değilsiniz ve birbirileriyle çakışan saatlerde başvuru yapan kişileri çağırmak istemiyorsunuz.
Doodle sayesinde kendi randevu programınızı oluşturabilir ve randevu saatini belirlemek üzere işe başvuranları davet edebilirsiniz. Böylelikle müsait zamanınız içerisinde herkesin kendi müsaitlik durumuna göre bir zaman dilimini seçmesi bu şekilde gerçekleşir. Doodle sadece işe başvuruların randevu zamanınını belirlemek için değil, online toplantılarınızın tarihini oluşturmak için de oldukça kullanışlı bir uygulama.
- Appear
Appear uygulaması aracılığıyla arkadaş gruplarınızla pratik şekilde online toplantılar oluşturabilirsiniz. Oldukça pratik olan uygulamaya kayıt olmanıza gerek kalmadan davetiye linkini kullanarak toplantıya giriş yapabilirsiniz.
- Canva
Sosyal medya paylaşımlarınızı Canva sayesinde istediğiniz gibi oluşturabilirsiniz. Ücretsiz kullanıma açık ve yaratıcı içerikler oluşturmak için bazı hazır taslaklar sunan uygulamada poster, afiş, bilgi postu gibi birçok içerik üretmeniz mümkün.
- Money Pro
Money Pro, bireysel ya da şirket gelir-giderlerini hesaplamak için kullanabileceğiniz, benim de kişisel masraflarımın takibi için sıkça kullandığım ve çok yararlı bulduğum bir uygulama. Günlük giderleriniz ya da aylık ödemelerinizi uygulama içerisinden ayarlayıp market, giysi, araba, teknolojik vs. harcamalarınızı detaylıca not alabilirsiniz. Gelir menüsüyle ise takip ettiğiniz ödemelerinizi kontrol edebilir gidere kıyaslayarak gelir-gider tablonuzu oluşturabilirsiniz.
- Google Suite Tools
Google G Suite Tools içerisinde; Gmail, Google Drive, Google Calendar, Google Dökümanlar, Tablolar ve Slaytlar yer alıyor. Google’ın kullanıcılarına ücretsiz sunduğu G Suite Tools sayesinde tüm dosyalarınızı bir platform altında toplayarak ihtiyaç duyduğunuz her anda akıllı cihazlarınızla ulaşmanızı sağlıyor. Bu kimi zaman sunum kimi zaman acil elinizin altında olması gereken bir döküman olabiliyor. Dolayısıyla Google G Suite Tools uygulamarını kullanmak çoğu zaman kişiye kazanç sağlamakta.
- Mindmapmaker
Mindmapmaker, başlamakta olan start-up’ınızın hedeflerini ekibinizle paylaşırken kullanabileceğiniz, yolunuzdaki tüm riskleri tablolaştırılmış şekilde size gösterecek bir uygulama. Benim de bazen kişisel bazense iş hayatımda kullandığım bir uygulama ve kısa, orta ve uzun vadedeki hedeflerimde ortadaki riskleri belirlememde zaman zaman çokça faydasını gördüğüm doğrudur.
- Evernote
Tüm bu uygulamalar içerisinde en beğendiğim uygulama Evernote doğrusu. Evernote sayesinde uzun süreli hedeflerinizi To Do List oluşturacak şekilde yazabilir ve takip edebilirsiniz. İçerisindeki onlarca şablon sayesinde bütçe hesaplarınızı, seyahat fikirlerinizi, pazarlama planınızı gibi sayfalar oluşturabilirsiniz.